Hulp bij verslaving

Word je moe van je verslaving? Zeg je elke dag: “morgen stop ik”, maar ondertussen ben je dagen, weken, maanden en soms vele jaren aan het gebruiken? Voel je je slaaf van je middel of van je verslavingsgedrag en wil je je weer vrij voelen en genieten van het leven? Herken je het gevoel dat je leven aan je voorbijgaat en voel je je vaak schuldig en schaamtevol hierover? Voel je je ongelukkig, eenzaam, verdrietig en misschien wel boos? Denk je dat het nooit meer goed komt? Naast de verslaving, kunnen ook andere psychische zaken meespelen, waarvoor aandacht zal zijn en zo nodig zal ik je doorverwijzen voor specialistische zorg hiervoor.

Ben je er klaar voor en maak je de keuze om te kiezen voor jezelf, dan heb ik de oplossing. Plan een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kijken we of we een klik hebben en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Kies voor leven in plaats van overleven en maak een afspraak!

Samen naar een leven zonder verslaving

Wat kan ik voor jou betekenen?

Verslaving is een biopsychosociale stoornis, ook wel chronische hersenziekte genoemd. Vaak is het voor een groot gedeelte genetisch, m.a.w. erfelijke factoren spelen een rol (bio). Psychische problemen zijn problemen die te maken hebben met gevoelens en gedachten en sociale problemen zijn problemen in het contact met andere mensen.

Er zijn ontelbare middelen waaraan je verslaafd kunt zijn. Denk maar aan alle drugs, alcohol en zeker ook tabak, daarnaast kun je ook verslaafd raken aan bepaald gedrag, zoals bijv. gamen, vele uren per dag op je telefoon kijken of hele dagen netflix kijken etc. Je zult merken dat je vaak denkt, eigenlijk moet ik nu stoppen en vaak lukt dat niet. Voordat je het weet is er weer een dag voorbij en soms zijn er voordat je het weet zelfs jaren voorbij. Hier voel je je  schuldig over, omdat je diep van binnen weet dat het anders moet, maar het lukt niet om te veranderen, wat juist weer een reden is om verder te gaan met gebruiken. Je zult merken dat je even niet meer zo goed in verbinding bent met jezelf: je wil niet voelen wat je voelt en wilt daar van weg. 

Actieve verslaving is gebruiken wat leidt tot isolatie, alles alleen willen doen, dus geen hulp vragen of hulp accepteren. De oplossing is weer in verbinding komen met jezelf en in verbinding komen met anderen. Praten over wat er werkelijk speelt vanbinnen. De regie weer krijgen over je leven en andere keuzes kunnen maken. Dat vreselijke dingen je soms zijn overkomen, of dat anderen je niet behandelen zoals je zou willen, daar ben je machteloos over. Wel heb je, als je de juiste handvatten hebt gekregen, een keuze om hier anders mee om te gaan. In plaats van te gebruiken, bestaat de mogelijkheid om in herstel te komen.  Dit betekent een leven zonder gebruik en/of verslavingsgedrag, maar een gelukkig leven, waarbij je weer gezonde keuzes kunt maken.

Herken je jezelf hierin en wil je een ander leven? Neem contact op en dan gaan we samen kijken wat jij nodig hebt.

Een leven zonder gebruik

Gelukkiger, gezonder en fitter

Bewezen effectief

Betaalbaar en vaak vergoed door verzekering

Gratis & vrijblijvende kennismaking

Heb je behoefte aan counseling en wil je er zeker van zijn dat Janet Counsellingspraktijk de praktijk is die bij jou past? Dan hoop ik dat deze website jouw interesse en vertrouwen heeft gewekt. Natuurlijk begrijp ik het goed als je kennis wilt maken met diegene met wie je een counsellingstraject aangaat. Neem daarom vooral contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Wanneer het klikt, kunnen we een traject starten waarbij de tarieven van kracht zijn die vermeld staan op de tarieven pagina.

Janet Counsellingspraktijk

Kom met mij in contact

Klik hier voor eenvoudig en snel contact!