Counselling bij relatieproblematiek

Herken jij gevoelens van eenzaamheid binnen de relatie? Merk jij dat niets helpt, ondanks dat jij of jullie alles al hebben geprobeerd? Praten, schreeuwen, huilen, negeren, boos zijn, verdrietig zijn, maar niets lijkt jullie dichterbij te brengen? Heb jij het idee dat jullie steeds meer uit elkaar groeien en dat jullie beiden ongelukkig zijn binnen de relatie? Twijfel jij of jullie wel bij elkaar passen en overweeg jij misschien wel om te stoppen met de relatie?

Soms lukt het niet om positief met elkaar te communiceren. Je zit in een vicieuze cirkel van ruzie en verwijten. Misschien blijkt uiteindelijk dat jullie totaal andere behoeften hebben binnen de relatie. Ook kan het zo zijn dat sommige gewoontes zo ingebakken zijn, dat het moeilijk is om te veranderen. Dit is echter niet onmogelijk. Als er een wens is om de relatie te laten slagen, kan er gekeken worden welke gezamenlijke behoeften er zijn en hoe die, ieder op zijn eigen manier en in harmonie, vervuld kunnen worden. 

Soms kunnen onderliggende problemen een rol spelen in het contact met anderen en zullen we samen eerst hiernaar kijken en kijk ik hoe ik je daarbij kan ondersteunen. Misschien herken je een lage eigenwaarde, de behoefte om anderen te pleasen en/of anderen belangrijker vinden dan jezelf. Op die manier negeer je (onbewust) je eigen behoefte, waardoor je je uiteindelijk verdrietig/boos voelt en misschien denkt dat de ander jou niet begrijpt. Het is lastig en onmogelijk om iemand te veranderen, wel kun je zelf anders reageren, en kun je met elkaar in gesprek gaan om elkaars behoeften te bespreken en kijken hoe jullie hier een gemeenschappelijk doel van kunnen maken en hierbij afspraken over maken. 

Eenieder wil respect, waardering en liefde ontvangen. Soms weet de ander niet wat jij nodig hebt, omdat je dit nooit hebt laten weten. De ander denkt goed te doen, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Wil jij jouw relatie een kans geven en wil je hierbij geholpen worden? Bel mij gerust op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen .

Samen geven we jouw relatie een nieuwe kans.

Wat kan ik voor jou betekenen?

We gaan in gesprek om te kijken en te onderzoeken wat er speelt. Samen met jouw partner, en indien gewenst ook 1 op 1, zullen we kijken wat nodig is om de relatie te herstellen en/of te besluiten dat ieder zijn eigen weg gaat. Ik bied hierin de handvatten die jij nodig hebt, zowel persoonlijk als in de relatie. Tijdens gesprekken zullen we kijken wat jij ziet als een ideale relatie, wat jouw behoeften zijn en in hoeverre deze behoeften te realiseren zijn binnen de relatie. Daarnaast is het van belang dat ook jouw partner zich hierin kan vinden en of jij je ook kunt vinden in de behoeften van de partner. Soms is nodig dat de een wat water bij de wijn doet, of dat dat van beiden nodig is. Het is dan belangrijk of jij/jullie daarvoor openstaan en daaraan willen werken. Ook kan het zijn dat er individueel zaken spelen waar geen aandacht eerder voor is geweest en wat een gezonde relatie in de weg zit. Dit zal dan tijdens onze gesprekken naar boven komen. Het kan zijn dat het belangrijk is om daar eerst mee aan de slag te gaan.

Wil jij jouw relatie een kans geven en op een positieve manier in gesprek raken met jouw partner? Neem contact op via onderstaande gegevens, dan plannen wij een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Gratis & vrijblijvende kennismaking

Heb je behoefte aan counseling en wil je er zeker van zijn dat Janet Counsellingspraktijk de praktijk is die bij jou past? Dan hoop ik dat deze website jouw interesse en vertrouwen heeft gewekt. Natuurlijk begrijp ik het goed als je kennis wilt maken met diegene met wie je een counsellingstraject aangaat. Neem daarom vooral contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Wanneer het klikt, kunnen we een traject starten waarbij de tarieven van kracht zijn die vermeld staan op de tarieven pagina.

Janet-Counsellings-praktijk

Kom met mij in contact

Klik hier voor eenvoudig en snel contact!