Counseling bij rouw en verlies

Soms is het moeilijk om over rouw en verlies te praten en doe je alsof er niets aan de hand is. Uiteindelijk zul je merken dat deze manier van ermee omgaan,  invloed heeft op je geestelijke – en lichamelijke gezondheid. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en er is geen goed of fout. Ook kan de periode van rouw voor iedereen anders zijn.

Misschien praat jij juist veel over jouw gevoelens, maar merk jij dat je in een vicieuze cirkel zit, waardoor jij je niet beter gaat voelen. Misschien ben jij zelfs beland in een depressie: het verlies staat op de voorgrond en jij kunt je nergens anders meer op richten dan op dit verlies.Vaak zal het gemis blijven, zeker als je een geliefde verlies en dat is vanzelfsprekend.  Hoe belangrijker iemand voor je geweest is, hoe groter de pijn bij verlies. Vaak helpt het om te praten over het gemis, het verdriet en misschien zelfs boosheid. Misschien lukt het na verloop van tijd om naast het verdriet ook dankbaarheid te voelen dat je zo’n mooi geliefd persoon in je leven hebt gehad. 

Samen onderzoeken wat nodig is om de lichtpuntjes in je leven (weer) te ontdekken? Neem contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. 

Samen naar een leven die de moeite waard is

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ondanks het enorme verdriet wil ik samen met jou kijken welke lichtpuntjes er zijn ofwel op welke wijze je het gevoel krijgt dat het leven weer de moeite waard is. Samen kunnen we kijken wat jou helpt om verder te kunnen. Hierbij zullen we ook kijken naar dag- en weekstructuur. Wat lukt er allemaal nog en waar loop je tegen aan.

Naast het verliezen van een geliefde, kan men verschillende vormen van rouw ervaren, denk hierbij aan verlies van gezondheid, werk, partner door scheiding, vrienden, of door langdurige verslaving, een groot deel van je leven. Ook hierbij blijkt dat het praten over dit verdriet en alle gevoelens die hieruit voortkomen, helpt bij de verwerking. Samen kunnen we kijken wat nodig is om je weer hoop te geven om een leven te krijgen wat de moeite waard is, ondanks het gemis/verlies. 

Als jij op het punt bent gekomen dat jij jouw leven wilt veranderen en niet weet hoe jij dit moet aanpakken, aarzel dat niet om contact op te nemen. Samen gaan we in gesprek, waarbij ik met aandacht naar jouw verhaal luister. Samen gaan we onderzoeken wat nodig is om de lichtpuntjes in je leven (weer) te ontdekken en het leven weer de moeite waard wordt.

Gratis & vrijblijvende kennismaking

Heb je behoefte aan counseling en wil je er zeker van zijn dat Janet Counsellingspraktijk de praktijk is die bij jou past? Dan hoop ik dat deze website jouw interesse en vertrouwen heeft gewekt. Natuurlijk begrijp ik het goed als je kennis wilt maken met diegene met wie je een counsellingstraject aangaat. Neem daarom vooral contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Wanneer het klikt, kunnen we een traject starten waarbij de tarieven van kracht zijn die vermeld staan op de tarieven pagina.

Janet-Counsellings-praktijk

Kom met mij in contact

Klik hier voor eenvoudig en snel contact!