Wat is counselling?

Counselling houdt in dat we samen gaan kijken in welke situatie u zit en wat u anders in uw leven zou willen. Dit doen we door middel van het voeren van gesprekken. Samen bepalen we op welke manier u uw doelen wilt behalen en maken daarvoor een plan van aanpak. Hierbij kunt u denken aan emotionele problemen, overspannenheid/burnout, stress, relatieproblemen, rouw en verlies, eenzaamheid, verslaving, depressies, zingeving, enzovoort.

Counselling wordt meestal gebruikt wanneer u vast zit en zonder hulp van buiten niet vooruit komt, maar toch gewoon in staat bent uw leven te leiden. De counsellor begeleidt door structurering van het proces, het geven van feedback, het brengen tot inzichten en bewustwording van de mogelijkheden. De counsellor werkt vooral ontwikkelingsgericht en is coachend.

Wat kan ik voor u betekenen?

 Naast mijn deskundigheid door opleiding, ben ik bekend met verslaving, waardoor ik sneller begrijp, wat verslaving met zich meebrengt. Deze ervaring in combinatie met mijn opgedane kennis,  stelt mij in staat om u goed te kunnen begeleiden:
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de volgende thema’ s:
– verslavingsproblematiek w.o. ook roken van tabak 
– overspannenheid en burn-out
– emotionele problemen
– communicatieproblemen en conflicten
– relatieproblemen
– rouw en verlies
– slaapproblemen en concentratieverlies
– klachten van depressieve aard
– levensvragen en zingeving
– hechtingsproblematiek
– liefdesverslaving / relatieverslaving
– verlatingsangst / bindingsangst
– problematiek door narcistische relatie(s)

Janet Counsellingspraktijk

Waarom zou u counselling overwegen?

Er zijn momenten dat u het even niet ziet zitten. U zou bepaalde aspecten in uw leven willen veranderen maar helaas lukt dat op de één of andere manier niet. U kunt zich boos, verdrietig en teleurgesteld voelen, omdat u uw leven niet op de rit krijgt. Soms is het voor u niet duidelijk wat u anders kan doen om u beter te voelen. Vaak helpt het om met iemand anders hierover te praten, maar weet u niet precies met wie. Misschien vindt u het moeilijk om uw probleem duidelijk te krijgen en met iemand te delen die dichtbij u staat.

Een huisarts verwijst al snel naar een psycholoog of psychiater, wanneer mensen het moeilijk hebben en hun problemen zonder hulp de baas niet kunnen. Vaak is dit helemaal niet nodig. Een counsellor is de aangewezen persoon om samen met u, uw hulpvragen duidelijk te krijgen en samen te kijken naar een plan van aanpak. Vaak zijn vijf tot 10 sessies al genoeg om zelf weer verder te kunnen en dat u zich weer lekker in uw vel voelt.

Na een kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur, bepalen wij in overleg met elkaar of de aangeboden samenwerking bij u past. Indien dit het geval is plannen we een afspraak. Het is altijd mogelijk het eerste gesprek gelijk na het kennismakingsgesprek te doen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit op een ander tijdstip te doen. Samen zullen we kijken welke zaken u het liefst wilt aanpakken en samen gaan we een plan van aanpak maken om uw doelstelling(en) te halen. Vóór het intakegesprek, zal u gevraagd worden een intakeformulier en/of anamnese formulier in te vullen en deze zullen wij tijdens de eerste sessie samen bespreken. Tussen de sessies blijf ik bereikbaar voor advies of vragen. Soms blijkt na een aantal gesprekken dat er meer nodig is, zoals bijv. traumatherapie of andere vorm van hulpverlening. Ik zal u dan met uw toestemming doorverwijzen naar een gespecialiseerde therapeut.

Informatie voor naastbetrokkenen

Verslaving en andere psychosociale problemen zijn niet alleen voor de cliënt een probleem maar ook voor de naastbetrokkenen. Daarom kunnen naastbetrokkenen ook ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld door middel van informatieavonden over verslaving of andere psychische problemen. Natuurlijk is het ook mogelijk om individuele afspraken te maken waarin u handvatten krijgt om om te gaan met uw naasten.

Daarnaast bied ik systeemgesprekken aan, waarbij naastbetrokkenen betrokken worden bij de behandeling van de cliënt. Wij zien dat wanneer het hele systeem (ouders, kinderen, partners) bij de behandeling van de cliënt betrokken worden, dit tot zeer goede resultaten van de behandeling leidt, waarbij relaties binnen het systeem veelal hersteld kunnen worden.

Gratis & vrijblijvende kennismaking

Heeft u behoefte aan counselling en wilt u er zeker van zijn dat Janet Counsellingspraktijk de praktijk is die bij u past? Dan hoop ik dat deze website uw interesse en vertrouwen heeft gewekt. Natuurlijk begrijp ik het goed wanneer u kennis wilt maken met diegene met wie u een counsellingstraject aangaat. Neem daarom vooral contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Wanneer het klikt, kunnen we een traject starten waarbij de tarieven van kracht zijn die vermeld staan op de tarieven pagina.

Janet Counsellingspraktijk

Kom met mij in contact

Klik hier voor eenvoudig en snel contact!